Görögországi szállások

Linktárak

LinkBank Link-katalógus, Linkgyűjtemény

Linkkatalógus
http://www.magyar-honlap.hu/
WYW Globál Directory
http://linkgyujtemeny.org
Webkatalógus

Séták Thesszalonikiben

shultczerika 2010.07.16. 11:09

 

Thesszalonikiben általában a sétáját mindenki a Fehértoronynál kezdi. Érdemes a toronyba felmenni és a magasból meglesni először is a várost. A torony kicsivel magasabb a házaknál, ne ijesszen meg minket az "antenna erdő" hisz a kilátás kárpotól. A torony mellett egy forgalmas út halad el. Több sugárút vezet innen a város szívébe. A tengerpart közelében rengeteg taverna van, beljebb sétálva is találhatóak, de helyüket inkább a kisebb nagyobb üzletek veszik körül. Érdekes, hogy náluk is létezik "akció". Az van kiírva a termékekre, hogy "MONO" azaz "csak". A legtöbb látnivaló és érdekes üzlet inkább itt van az alsóvárosban. Érdemes itt hosszabb időt tölteni. Észre sem venni és pillanatok alatt átveszi az ember az ottani városi görögök szokásait. Az itteni gyalogosak sokkal bátrabbak, mint mi magyarok. Érdekes megfigyelni, hogy a városi buszokat ugyanúgy leintik mint a távolsági buszokat és nagy dudálások közepette az autósok mégsem mérgesek egymásra.

A templomok kívülről, belülről csodálatosak. Persze a bemenetel mindig az odaillő ruhában történjen. A legtöbb Thessaloniki fakultatív program a Szent Dimitros (Agios Dimitrosz) bazilikánál kezdődik. Ha külsőre nem is, de belsőre csodás látvány tárul elénk. Az alaksorában kisebb múzeum van, ahol megtekinthető a templom helyén álló római fürdő maradvány

Címkék: hasznos görögország info 2010 infomáció séták thesszalonikiben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorogorszag-szallasok.blog.hu/api/trackback/id/tr792155260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása